Aandacht kan heel Biezonder zijn

Nieuws

Fietstocht 2022

De fietstocht wordt in 2022 gehouden op zaterdag 27 augustus 2022. Inschrijven is vanaf vandaag mogelijk via sylvia@stichtingbiezonder.nl. Dus wacht niet langer en schrijf u in! Vergeet ook niet de rest van uw familie mee te nemen. Het inschrijfgeld komt geheel ten goede aan de stichting.

Koningsontbijt 2022 een succes!

Na de annulering van vorig jaar heeft Lionsclub Zoetermeer Soetermare ook in 2022 onze stichting uitgekozen als “goed doel” voor hun Koningsontbijt.
Het Koningontbijt werd gehouden op het Stadhuisplein in Zoetermeer.
Het ontbijt was een groot succes en dankzij de dames van Soetermare hebben wij een mooi bedrag van € 3000,- ontvangen. 

Steuntje in de rug

Heeft u of kent u een kind wat voor langere tijd in het ziekenhuis ligt/moet liggen. Laat het ons dan weten! Misschien kunnen wij iets leuks opsturen of regelen zodat het verblijf in het ziekenhuis iets aangenamer wordt.
U kunt een berichtje sturen naar Sylvia@stichtingbiezonder.nl.

Kerstcadeautjes en verrassingsdozen bezorgd

In verband met de vele beperkingen rondom Corona mochten we dit jaar geen kerstontbijt organiseren in het Sophia kinderziekenhuis, zoals de laatste 5 jaren het geval was. We hebben gezocht naar een alternatief en gevonden. Donderdag 24 december hebben we in totaal 3 ziekenhuizen (Sophia, JKZ en Lange Land ziekenhuis) cadeaudozen voor de kinderen en verrassingsdozen voor de ouders gebracht. In Rotterdam was de Kerstman zelfs nog mee die in de tuin onder begeleiding van een heuse kerstband heeft staan zwaaien naar de kinderen.
Samen met een leuke heliumballon werden de kinderen op kerstochtend verrast met de cadeautjes. Op deze manier werd er toch tijdens de Kerst aan de kinderen gedacht.

Cadeautjes pakketten verstuurd

Nu veel activiteiten niet mogelijk zijn in de ziekenhuizen door Corona proberen we toch de glimlachjes op kinderen hun gezicht te krijgen. We hebben de laatste tijd verschillende cadeautjes pakketten naar langdurig zieke kinderen in het ziekenhuis verstuurd. Op deze manier krijgen ze toch een leuke verrassing en kunnen ze hun gedachten even verzetten.

Kent u nog een kind(je) wat langere tijd in het ziekenhuis moet liggen? Geef het aan ons door en misschien kunnen wij iets verzorgen.

Fietstocht 2020 verzet naar 2021

In verband met alle maatregelen rondom Corona zal de jaarlijkse fietstocht dit jaar niet doorgaan. We zullen hem verzetten naar 2021.
Fietsen met 1.5 m afstand er tussen is haas niet mogelijk en het gezellig samen zijn zal ook niet op deze manier mogelijk zijn.
Maar reserveer de datum alvast in uw agenda voor volgend jaar…zaterdag 28 augustus 2021!!

Koningsontbijt 2020 geannuleerd

In verband met Corona is het koningsontbijt 2020 niet door gegaan.

27 april 2020 – Lionsclub Zoetermeer Soetermare heeft onze stichting uitgekozen als “goed doel” voor hun Koningsontbijt op 27 april 2020!
Het Koningontbijt wordt gehouden op het Stadhuisplein tussen 9.00 en 11.00 uur.
Kaartjes voor het ontbijt kunnen binnenkort worden gekocht via de website van Soetermare ( www.soetermare.nl)

Kerstmis 2019

Kerstmis 2019 – Voor het vijfde jaar op rij hebben we op eerste Kerstdag in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam een kerstontbijt verzorgd. De Kerstman en -vrouw waren aanwezig om de zieke kinderen een cadeautje te brengen. Tevens konden de kinderen een glittertatoo laten zetten of laten schminken. De aanwezige ouders kregen naast een heerlijk ontbijt ook een rijkgevulde goodiebag. Een zeer geslaagd ochtend.

Ouderkamers versieren 

december 2019 – Om ook de ouderkamers in de kerststemming te brengen, hebben wij deze kamers 11 december in kerstsfeer gebracht. Een mooie kerstboom met lampjes, decoraties en raamversieringen hebben de diverse kamers weer gezellig gemaakt

Verwenmiddag Kleine heldenhuis

25 september 2019 – Vanmiddag hebben we een verwenmiddag georganiseerd bij Het Kleine Heldenhuis voor moeders van te vroeg geboren meerlingen. Zodat de moeders even konden ontspannen. Ze hebben genoten van massages, manicure en creatieve activiteiten. Het was een geslaagde middag.

Fietstocht 2019

Zaterdag 31 augustus heeft de fietstocht van Stichting Biezonder plaats gevonden. Een record aantal inschrijvingen en met heerlijk weer. Alle opbrengsten zijn ten goede aan de stichting gekomen.

Ouderhoekje Lange Land zkh

10 juli 2019 – Het ouderhoekje in de speelkamer van het Lange Land ziekenhuis in Zoetermeer is vandaag officieel geopend. Wij hebben het ouderhoekje geschonken en ook de speelkamer verder aangekleed. De aanwezige kinderen werden verblijd met een cadeautje.

Snoezelmaterialen

In mei 2019 hebben we Medisch kinderdagverblijf Kombino in Zoetermeer blij gemaakt met speciale “snoezel”materialen. Deze speelmaterialen stimuleren kinderen met een medische achtergrond en zorgen voor extra plezier. Alle materialen werden enthousiast ontvangen.

IJsjes en cadeautjes Sophia zkh

April 2019 – In de meivakantie hebben we een bezoek gebracht aan het Sophia kinderziekenhuis en hebben heerlijke ijsjes gebracht. De ouders ontvingen Emmi caffè latte koffie en een lekkere koek. Tevens mochten de kinderen een leuk cadeau uitzoeken of geschminkt worden.

Kerst 2018

Stichting Biezonder heeft op 1e kerstdag voor de vierde keer een Kerstontbijt georganiseerd in het Sophia kinderziekenhuis. De ouders van de aanwezige kinderen ontvingen een heerlijk ontbijt en alle kinderen een cadeautje en konden zij zich laten schminken. Het was een groot succes

Middagje bioscoop 2018

Stichting Biezonder heeft met dank aan Kinepolis Zoetermeer een aantal gezinnen blij kunnen maken met een middagje naar de bioscoop. De gezinnen ontvingen een goodiebag met o.a. bioscoopkaartjes, popcorn en de Stichting Biezonder knuffel

Fietstocht 2018

Zaterdag 18 augustus organiseert Stichting Biezonder voor de derde keer een fietstocht, ter nagedachtenis aan de sterfdag van Tess. De volledige opbrengst van het inschrijfgeld van deze fietstocht komt ten goede aan de stichting.

 Verwenmiddag zorgmoeders Kombino

11 april 2018 – Woensdagavond 11 april a.s. zal Stichting Biezonder een ‘Biezondere’ avond organiseren voor de “zorgmoeders” van medisch kinderdagverblijf Kombino.
Deze moeders hebben allemaal een kind wat extra medische zorg nodig heeft. Om de moeders een avondje te “ontzorgen” organiseren wij een relaxte en gezellige avond.Er zullen verschillende activiteiten zijn waarbij ontspanning en gezelligheid hoog in het vaandel staan.

Statiegeld Jumbo

December 2017 – In de maand december heeft onze statiegeld bonnen bak bij de Jumbo Oosterheem mogen staan. Vele mensen hebben hun statiegeldbon aan onze stichting geschonken. We hebben dan ook een leuk bedrag opgehaald wat we weer kunnen besteden aan de verschillende activiteiten.

25 december 2017 (1e Kerstdag)

1e Kerstdag heeft Stichting Biezonder een Kerstontbijt verzorgt in het Sophia Kinderziekenhuis. Voor het derde jaar hebben de kinderen en hun ouders een kerstontbijt ontvangen. Tevens was de kerstman aanwezig die voor alle kinderen een leuke attentie had. De ouders ontvingen daarbij nog een leuke goodiebag. Een zeer geslaagde ochtend! Dit alles om het verblijf in het ziekenhuis tijdens de kerstdagen iets aangenamer te maken.

Fietstocht 2017

Zaterdag 19 augustus is voor de tweede keer een fietstocht ter nagedachtenis aan Tess gereden.
Ruim 70 deelnemers fietsten een route van 15 of 30 km. Het was een zeer geslaagde middag en het weer zat ons ook nog mee.

IJsjes in Sophia Kinderziekenhuis

26 juli 2017 – In het Sophia kinderziekenhuis hebben we op de afdeling 1 Noord de zieke kinderen verblijdt met een ijsje, ballon en cadeautje.
Tevens ontvingen de ouders ijskoffie met iets lekkers en wat leesvoer.
De ouders en kinderen vonden het erg leuk!
We hebben weer een aantal glimlachjes op de kindergezichten kunnen toveren!

Opening behandelkamer LLZ

29 maart 2017 – Na maanden van voorbereidingen is op woensdagmiddag 29 maart de behandelkamer in het Lange Land ziekenhuis te Zoetermeer geopend.
Tess haar oude kinderarts, dr Rehbock, heeft samen met enkele leerlingen van basisschook de Tjalk de kamer officieel geopend.
Samen met de basisschook de Tjalk, Van der Goes interieurs en diverse donaties hebben we dit mogelijk kunnen maken.
De behandelkamer heeft hierdoor een flinke opknapbeurt kunnen krijgen.
Zo is er een nieuwe vloer gelegd, een nieuwe kast geplaatst en zijn er kindvriendelijke decoraties aangebracht op muren en het plafond.
Tevens is er voor divers afleidingsmateriaal gezorgd.
We hopen dat dit op positieve wijze kan bijdragen aan het proces van behandelen voor zowel ouder als kind. Voor een indruk klik op deze link: Fotoalbum

Schaatsactie de Tjalk 

Vrijdag 27 januarit heeft basisschool De Tjalk een sponsor schaatsactie voor ons gereden.
Elk kind heeft zich laten sponsoren voor elk rondje dat ze reden. De opbrengst van de sponsoractie zal worden gebruikt voor het kindvriendelijker maken van de behandelkamer op de kinderafdeling in het Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer. Deze zal ongeveer eind maart gereed zijn. 

10 januari 2016

Het kerstontbijt op 1e kerstdag in het Sophia kinderziekenhuis voor de (ernstig) zieke kinderen en hun ouders is erg geslaagd geweest.
Voor de vele zieken kinderen hebben we een klein lichtpuntje geprobeerd te brengen in deze moeilijke tijd.
De kinderen konden zich laten schminken of een glitter tatoo laten zetten.
Verder was er een clown, poppentheater en twee kersthulpjes. Mede dankzij onze sponsoren hebben we het zo groots kunnen aanpakken…bedankt!

19 december 2016

De voorbereidingen zijn in volle gang voor de Kerst!
Eerst Kerstdag zal Stichting Biezonder in het Sophia kinderziekenhuis een kerstontbijt verzorgen voor de (ernstig) zieke kinderen en hun ouders. De hal van het ziekenhuis zal omgetoverd worden in een gezellige ontbijtruimte voor de kinderen en ouders. Tevens zullen er schminkers, clown en poppentheater aanwezig zijn. En natuurlijk mag de kerstman niet ontbreken! 
We hopen op deze manier een klein lichtpuntje te brengen voor deze kinderen en hun ouders in deze moeilijke tijd.

14 december 2016

Gisteravond een geslaagde avond gehad tijdens de traditionele kaarsjesavond in de Dorpsstraat van Zoetermeer. De diverse koren in de Nicolaaskerk brachten een gemoedelijke Kerstsfeer. Tijdens de verschillende optredens werd er gecollecteerd voor onze stichting. Aan het eind van de avond hebben we een mooie cheque ontvangen voor de stichting van € 550,-! Bedankt voor dit mooie bedrag.

Kaarsjesavond Zoetermeer

13 december 2016 Duizenden lichtjes versieren op dinsdagavond 13 december de Dorpsstraat, dat het decor vormt van de traditionele kaarsjesavond.
Stichting Biezonder is erbij!! In de Nicolaaskerk staan wij met een kleine stand waar meer informatie over onze stichting te vinden is en natuurlijk onze knuffel gekocht kan worden! Kom dus gezellig even langs. Wij zijn van 19.00 -21.00 uur aanwezig.

Ladiesnight de Bouwhof 2016

28 september a.s. staat Stichting Biezonder op de ladiesnight van De Bouwhof!
We verkopen weer leuke sieraden, sjaals en natuurlijk onze eigen knuffel.
Alle opbrengsten komen ten goede aan de stichting.

Voor meer informatie…klik op onderstaande link:
https://www.bouwhof.nl/speciaal_voor_dames/

Knuffel stichting Biezonder 2016

september 2016 – Vol trots presenteren wij onze eigen knuffel! Speciaal voor ons ontworpen en gemaakt om kinderen tijdens hun ziekenhuisopname te verblijden…

Daarbij kunt u Stichting Biezonder steunen door een knuffel te kopen.
De knuffel kost € 12,50 per stuk en is momenteel alleen nog bij één van de bestuursleden te koop of stuur een bericht.

De gehele opbrengst gaat naar de stichting.

Vinden jullie hem ook zo leuk?! 

Fietstocht 2016

Zaterdag 20 augustus a.s. organiseert Stichting Biezonder een fietstocht ter nagedachtenis aan Tess haar geboortdag (16 augustus).

Als inschrijfgeld voor de fietstocht vragen we € 2,50 voor kinderen en € 5,- voor volwassenen. Deze opbrengst komt geheel te goede aan Tess “haar”stichting, Stichting Biezonder.

Startpunt: Buytenpark (Snowworld)
Verzameltijd: 13.00 uur.
Afstand: ± 16 km.

Schrijf u nu in via: info@stichtingbiezonder.nl 

ANBI status 2016

Stichting Biezonder is door de Belastingdienst erkend als ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling!

Geeft u wel eens geld aan een goed doel? Schenkingen die u doet, mag u onder voorwaarden aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Een belangrijke voorwaarde die de Belastingdienst stelt, is dat het goede doel waaraan u schenkt is aangemerkt als algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s).

Als een goed doel aangemerkt is als ANBI dan weet u zeker dat er geen schenk- of erfbelasting betaalt hoeft te worden over uw schenking of erfrechtelijke verkrijging. Voor ANBI’s is er namelijk een algehele vrijstelling opgenomen.

Voor meer informatie: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/bijzondere_regelingen/goede_doelen/algemeen_nut_beogende_instellingen/belastingregels_algemeen_nut_beogende_instellingen

Kombinomarkt Zoetermeer

juni 2016 – Stichting Biezonder heeft zaterdag 11 juni op de Kombinomarkt gestaan, bij medisch kinderdagverblijf Kombino te Zoetermeer.
Tijdens de Kombinomarkt had Stichting Biezonder een kraam met verschillende artikelen, waaronder sjaaltjes, kettingen, zelfgebakken cupcakes en knuffels, waarvan de opbrengst naar de stichting ging. Verder werder er veel leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen.

Het was een geslaagde middag!

mei 2016

Stichting Biezonder staat zaterdag 11 juni op de Kombinomarkt van 14.00- 18.00 uur, bij medisch kinderdag verblijf Kombino te Zoetermeer.
Tijdens de Kombinomarkt hebben we een kraam met verschillende artikelen waarvan de opbrengst naar de stichting gaat.
Verder zijn er veel leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Kom dus even een kijkje nemen!
U kunt Kombino vinden op Meerzichtlaan 300-302. (bij Kentalis in het gebouw)

april 2016

Aankomende Kerst gaat Stichting Biezonder niet één afdeling met een kerstontbijt verblijden, maar het gehele Sophia ziekenhuis!!
Na het succes van vorig jaar willen we meer (zieke) kinderen en hun ouders laten meegenieten.
Een leuke uitdaging die we met beide handen aangrijpen.

Filmpresentatie Het geheim van Sophia

maart 2016 – Afgelopen woensdagmiddag 30 maart jl. heeft Stichting Biezonder deelgenomen aan de filmpresentatie”Het geheim van Sophia deel II”.
Stichting Biezonder heeft een heuse “meet and greet”  gefotografeerd met de hoofdrolspelers.
Alle aanwezige patiëntjes met familie werden op de rode loper gefotografeerd en na afloop van de film konden zij deze foto ophalen als aandenken aan deze gezellige middag.

Kerstmis 2015

Voor het eerst heeft Stichting Biezonder een kerstontbijt op 1e Kerstdag georganiseerd op de afdeling 1 Noord van het Sophia Kinderziekenhuis. Dit was de afdeling van Tess. Om de aanwezige kinderen en ouders tijdens de kerstdagen een beetje in het zonnetje te zetten serveerde we heerlijk kerstontbijt en ontvingen de kinderen een cadeautje. Het was zeer geslaagd.

Stichting Biezonder is geheel afhankelijk van donaties van particulieren en bedrijven.