11 april 2018

Woensdagavond 11 april a.s. zal Stichting Biezonder een ‘Biezondere’ avond organiseren voor de “zorgmoeders” van medisch kinderdagverblijf Kombino.
Deze moeders hebben allemaal een kind wat extra medische zorg nodig heeft. Om de moeders een avondje te “ontzorgen” organiseren wij een relaxte en gezellige avond.Er zullen verschillende activiteiten zijn waarbij ontspanning en gezelligheid hoog in het vaandel staan.

december 2017

in de maand december heeft onze statiegeld bonnen bak bij de Jumbo Oosterheem mogen staan. Vele mensen hebben hun statiegeldbon aan onze stichting geschonken. We hebben dan ook een leuk bedrag opgehaald wat we weer kunnen besteden aan de verschillende activiteiten.

25 december 2017 (1e Kerstdag)

1e Kerstdag heeft Stichting Biezonder een Kerstontbijt verzorgt in het Sophia Kinderziekenhuis. Voor het derde jaar hebben de kinderen en hun ouders een kerstontbijt ontvangen. Tevens was de kerstman aanwezig die voor alle kinderen een leuke attentie had. De ouders ontvingen daarbij nog een leuke goodiebag. Een zeer geslaagde ochtend! Dit alles om het verblijf in het ziekenhuis tijdens de kerstdagen iets aangenamer te maken.

19 augustus 2017

Zaterdag 19 augustus is voor de tweede keer een fietstocht ter nagedachtenis aan Tess gereden.
Ruim 70 deelnemers fietsten een route van 15 of 30 km. Het was een zeer geslaagde middag en het weer zat ons ook nog mee.

26 juli 2017

In het Sophia kinderziekenhuis hebben we op de afdeling 1 Noord de zieke kinderen verblijdt met een ijsje, ballon en cadeautje.
Tevens ontvingen de ouders ijskoffie met iets lekkers en wat leesvoer.
De ouders en kinderen vonden het erg leuk!
We hebben weer een aantal glimlachjes op de kindergezichten kunnen toveren!

29 maart 2017

Na maanden van voorbereidingen is op woensdagmiddag 29 maart de behandelkamer in het Lange Land ziekenhuis te Zoetermeer geopend.
Tess haar oude kinderarts, dr Rehbock, heeft samen met enkele leerlingen van basisschook de Tjalk de kamer officieel geopend.
Samen met de basisschook de Tjalk, Van der Goes interieurs en diverse donaties hebben we dit mogelijk kunnen maken.
De behandelkamer heeft hierdoor een flinke opknapbeurt kunnen krijgen.
Zo is er een nieuwe vloer gelegd, een nieuwe kast geplaatst en zijn er kindvriendelijke decoraties aangebracht op muren en het plafond.
Tevens is er voor divers afleidingsmateriaal gezorgd.
We hopen dat dit op positieve wijze kan bijdragen aan het proces van behandelen voor zowel ouder als kind. Voor een indruk klik op deze link: Fotoalbum

27 januari 2017

Vrijdag 27 januarit heeft basisschool De Tjalk een sponsor schaatsactie voor ons gereden.
Elk kind heeft zich laten sponsoren voor elk rondje dat ze reden. De opbrengst van de sponsoractie zal worden gebruikt voor het kindvriendelijker maken van de behandelkamer op de kinderafdeling in het Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer. Deze zal ongeveer eind maart gereed zijn. 

10 januari 2016

Het kerstontbijt op 1e kerstdag in het Sophia kinderziekenhuis voor de (ernstig) zieke kinderen en hun ouders is erg geslaagd geweest.
Voor de vele zieken kinderen hebben we een klein lichtpuntje geprobeerd te brengen in deze moeilijke tijd.
De kinderen konden zich laten schminken of een glitter tatoo laten zetten.
Verder was er een clown, poppentheater en twee kersthulpjes. Mede dankzij onze sponsoren hebben we het zo groots kunnen aanpakken…bedankt!

19 december 2016

De voorbereidingen zijn in volle gang voor de Kerst!
Eerst Kerstdag zal Stichting Biezonder in het Sophia kinderziekenhuis een kerstontbijt verzorgen voor de (ernstig) zieke kinderen en hun ouders. De hal van het ziekenhuis zal omgetoverd worden in een gezellige ontbijtruimte voor de kinderen en ouders. Tevens zullen er schminkers, clown en poppentheater aanwezig zijn. En natuurlijk mag de kerstman niet ontbreken! 
We hopen op deze manier een klein lichtpuntje te brengen voor deze kinderen en hun ouders in deze moeilijke tijd.

14 december 2016

Gisteravond een geslaagde avond gehad tijdens de traditionele kaarsjesavond in de Dorpsstraat van Zoetermeer. De diverse koren in de Nicolaaskerk brachten een gemoedelijke Kerstsfeer. Tijdens de verschillende optredens werd er gecollecteerd voor onze stichting. Aan het eind van de avond hebben we een mooie cheque ontvangen voor de stichting van € 550,-! Bedankt voor dit mooie bedrag.

13 december 2016

Duizenden lichtjes versieren op dinsdagavond 13 december de Dorpsstraat, dat het decor vormt van de traditionele kaarsjesavond.
Stichting Biezonder is erbij!! In de Nicolaaskerk staan wij met een kleine stand waar meer informatie over onze stichting te vinden is en natuurlijk onze knuffel gekocht kan worden! Kom dus gezellig even langs. Wij zijn van 19.00 -21.00 uur aanwezig.

28 september 2016

28 september a.s. staat Stichting Biezonder op de ladiesnight van De Bouwhof!
We verkopen weer leuke sieraden, sjaals en natuurlijk onze eigen knuffel.
Alle opbrengsten komen ten goede aan de stichting.

Voor meer informatie…klik op onderstaande link:
https://www.bouwhof.nl/speciaal_voor_dames/

september 2016

Vol trots presenteren wij onze eigen knuffel! Speciaal voor ons ontworpen en gemaakt om kinderen tijdens hun ziekenhuisopname te verblijden…

Daarbij kunt u Stichting Biezonder steunen door een knuffel te kopen.
De knuffel kost € 12,50 per stuk en is momenteel alleen nog bij één van de bestuursleden te koop of stuur een bericht.

De gehele opbrengst gaat naar de stichting.

Vinden jullie hem ook zo leuk?! 

augustus 2016

Zaterdag 20 augustus a.s. organiseert Stichting Biezonder een fietstocht ter nagedachtenis aan Tess haar geboortdag (16 augustus).

Als inschrijfgeld voor de fietstocht vragen we € 2,50 voor kinderen en € 5,- voor volwassenen. Deze opbrengst komt geheel te goede aan Tess “haar”stichting, Stichting Biezonder.

Startpunt: Buytenpark (Snowworld)
Verzameltijd: 13.00 uur.
Afstand: ± 16 km.

Schrijf u nu in via: info@stichtingbiezonder.nl 

juli 2016

Stichting Biezonder is door de Belastingdienst erkend als ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling!

Geeft u wel eens geld aan een goed doel? Schenkingen die u doet, mag u onder voorwaarden aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Een belangrijke voorwaarde die de Belastingdienst stelt, is dat het goede doel waaraan u schenkt is aangemerkt als algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s).

Als een goed doel aangemerkt is als ANBI dan weet u zeker dat er geen schenk- of erfbelasting betaalt hoeft te worden over uw schenking of erfrechtelijke verkrijging. Voor ANBI’s is er namelijk een algehele vrijstelling opgenomen.

Voor meer informatie: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/bijzondere_regelingen/goede_doelen/algemeen_nut_beogende_instellingen/belastingregels_algemeen_nut_beogende_instellingen

juni 2016

Stichting Biezonder heeft zaterdag 11 juni op de Kombinomarkt gestaan, bij medisch kinderdagverblijf Kombino te Zoetermeer.
Tijdens de Kombinomarkt had Stichting Biezonder een kraam met verschillende artikelen, waaronder sjaaltjes, kettingen, zelfgebakken cupcakes en knuffels, waarvan de opbrengst naar de stichting ging. Verder werder er veel leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen.

Het was een geslaagde middag!

mei 2016

Stichting Biezonder staat zaterdag 11 juni op de Kombinomarkt van 14.00- 18.00 uur, bij medisch kinderdag verblijf Kombino te Zoetermeer.
Tijdens de Kombinomarkt hebben we een kraam met verschillende artikelen waarvan de opbrengst naar de stichting gaat.
Verder zijn er veel leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Kom dus even een kijkje nemen!
U kunt Kombino vinden op Meerzichtlaan 300-302. (bij Kentalis in het gebouw)

april 2016

Aankomende Kerst gaat Stichting Biezonder niet één afdeling met een kerstontbijt verblijden, maar het gehele Sophia ziekenhuis!!
Na het succes van vorig jaar willen we meer (zieke) kinderen en hun ouders laten meegenieten.
Een leuke uitdaging die we met beide handen aangrijpen.

maart 2016

Afgelopen woensdagmiddag 30 maart jl. heeft Stichting Biezonder deelgenomen aan de filmpresentatie”Het geheim van Sophia deel II”.
Stichting Biezonder heeft een heuse “meet and greet”  gefotografeerd met de hoofdrolspelers.
Alle aanwezige patiëntjes met familie werden op de rode loper gefotografeerd en na afloop van de film konden zij deze foto ophalen als aandenken aan deze gezellige middag.