Sylvia Wijdieks

(voorzitter)

Ik ben Sylvia Wijdieks uit Moerkapelle.
Getrouwd met Harry Wijdieks en trotse (zorg)moeder van Robin-Anne, Laura, Maud en Tess.
Tess is 16 augustus 2013 geboren en overleden op 11 februari 2015. Ze is geboren met verschillende aandoeningen maar een echte diagnose is nooit gesteld.
In haar korte leventje heeft ze ongeveer 8 maanden (± 235 dagen ) in het ziekenhuis gelegen. Gedurende deze opnames komt er als gezin zoveel op je af, dat deze periodes erg zwaar zijn geweest.

De Nederlandse zorg is goed geregeld en de artsen en verpleegkundigen doen er alles aan om de juiste medische zorg te geven maar een “thuis” gevoel geven is moeilijk.
Een stukje aandacht in deze moeilijke tijd, kan net dat beetje extra geven wat nodig is, om deze tijd dragelijker te maken.

Met dit in gedachten en een maatschappelijke betrokkenheid heb ik deze “biezondere” stichting opgericht.

Sanne van Ommeren

(secretaris)

Trots en erg mooi vind ik het om een onderdeel te zijn van de stichting. Vorig jaar vertelde Sylvia over haar plannen voor een stichting. Ik was meteen enthousiast en erg vereerd dat zij mij heeft gevraagd. Tess heeft altijd al een plekje in mijn hart gehad. Zij heeft, in haar korte leven, veel mensen geraakt. Nu kunnen wij dit gevoel door zetten en haar kracht omzetten in iets moois.
Dat kleine lachje, dat ene knikje, een kleine verrassing het is zo fijn om dit te mogen doen. Niet alleen voor de kinderen, maar juist ook voor de ouders. Dat maakt dit werk erg biezonder!

Marjolijn van Tol

(penningmeester)

Ik ben Marjolijn van Tol uit Zevenhuizen. Ik werk als Sr. Consultant bij Module Personeelsdiensten en zet mij daarnaast graag in als penningmeester/vrijwilliger voor de Stichting Biezonder. Verder ben ik de trotse moeder van een samengesteld gezin met drie actieve jongens. In mijn vrije tijd probeer ik alles uit het leven te halen door leuke dingen te ondernemen met mijn gezin, familie en vrienden.    Als vriendin van onze voorzitter (Sylvia) heb ik van heel dichtbij ervaren dat het leven ook andere kanten kent. Na het verdriet gedeeld en de bijzondere momenten gevoeld te hebben bij de ziekteperiode en het overlijden van Tess, hebben wij met een prachtig team dit goede doel opgericht. Vol trots en inzet proberen wij een steentje bij te dragen door gezinnen en kinderen die in een soortgelijke situatie terecht zijn gekomen een steuntje in de rug te geven.

Daniëlle Jenner

(bestuurslid)

Ik ben Daniëlle Jenner uit Zoetermeer, en naast bestuurslid werkzaam als Teamleider Contactcenter bij de FNV. Ik ben getrouwd en een trotse moeder van twee kinderen. Als goede vriendin van Sylvia heb ik van dichtbij gezien hoe moeilijk het voor een gezin is als een van de kinderen ernstig ziek is en langdurig in het ziekenhuis verblijft. Tijdens mijn bezoeken aan Tess in het ziekenhuis werd ik me ervan bewust hoeveel kinderen ernstig ziek zijn en hoe fijn het voor een gezin kan zijn als er even dat beetje extra aandacht is. Ik wil me graag samen met de andere bestuursleden inzetten voor deze stichting en activiteiten organiseren om even dat ziek zijn te doen ‘vergeten’.